Home » Blog » De kleuren van een stille regendag

De kleuren van een stille regendag

Gepubliceerd op 26 februari 2020 om 10:19

Zondag 2 februari wandelde ik over de duurswouderheide bij Wijnjewoude, het was een zondag met weinig wind. In tegenstelling tot het onstuimige weer van de afgelopen  weken. 

 

voordat ik wegging had ik nog  gekeken op mijn weerapp en gezien dat het nog ongeveer 2 uur droog zou zijn voordat er een langdurige regenperiode aan zou komen. Genoeg tijd voor een goede wandeling!  Maar onderweg begon het al zachtjes te miezeren. Ik dacht ietwat optimistisch : 'dat gaat wel weer over'. Maar het miezeren ging over in grote druppen die gestaag naar beneden vielen.  Hoewel ik me meestal niet laat tegenhouden door regen werd ik nu toch een beetje geïrriteerd.  Ik was namelijk van plan om ter plekke schetsen en tekeningen te maken van wat ik ook maar voor interessants zou tegenkomen.  Het schetsboek heeft uiteindelijk geen kans gehad om uit de tas te komen. Ook voor mijn camera was het algauw te nat en door mijn verrekijker zag ik alleen maar vlekken.  

Nu was het alleen  ik, de regen, de heide en het bos. Zonder tussenkomst van wat voor medium dan ook.  Pas nadat het geruis van de gedachten en de frustratie in mijn hoofd zijn gaan liggen merk is het pas: Het is stil! Een voor Nederland zeldzame stilte met alleen het zachte ruisen van de regen en wat vogelgeluidjes. Zelfs geen verkeer op de achtergrond. Ik blijf even staan om de stilte in me op te nemen, er onderdeel van te zijn.

 

Het dringt tot me door dat de natuur op deze dag een prachtige ingetogen en serene schoonheid heeft. De kleuren van een stille regendag zijn prachtig!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.