Home » Blog » Een jaar in de natuur

Een jaar in de natuur

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 00:00

Hoera mijn eerste natuurdagboek is vol!Toevallig bevat dit natuurdagboek precies een jaar natuur: van april 2019 t/m april 2020.  Ik haal enorm veel voldoening uit het bijhouden van mijn natuurdagboek, elke pagina is een nieuwe ontdekkingsreis, een nieuw avontuur. Het maakt het me nog bewuster van de mooie wereld om ons heen en dat maakt me dankbaar, we zijn zo rijk. 

 

Deze blog is vooral een kijk-blog met de hoogtepunten van een jaar lang nature journalen. Maar eerst wil ik jullie nog even meenemen naar mijn kindertijd, want daar liggen de wortels van dit natuurdagboek. 

 

Ik was altijd al een buitenkind en geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. Ik maakte het liefste lange zwerftochten door de mooie natuurgebieden vlakbij mijn ouderlijk huis in Hardenberg. 

Vanaf dat ik een jaar of 9 ben maak aantekeningen van de vogels die ik buiten zag. Ik nam het aantekeningen boekje altijd mee naar buiten en als weer thuis kwam vergeleek ik ze met mij vogelboek.  Zo heb ik vogels leren herkennen. Ik werd een fanatieke vogelaar, in die periode werd ik ook lid van het IVN en ging mee met de kinderexcursies. Al snel werd ik  gevraagd om mee te helpen met de broedvogel- en watervogel tellingen van SOVON (vogel onderzoek Nederland). 

 Mijn eerste blocnote zijn vooral kleine schetsjes later komt er meer kleur in mijn aantekeningen. 

Vogels kijken op vakantie in Zeeland, samen met mijn vader.  Ik was hier 13 jaar. 

Vanaf 9 jaar maakte ik deze aantekeningen. Een jaar later worden ze kleurrijker. 

Als ik de tekening van de wielewaal en de patrijs zie, dan wordt ik  verdrietig. Deze vogels heb beide nu al jaren niet meer gezien.  Het confronteert me met de afgenomen biodiversiteit in ons land. 

Deze parelduiker maakt ik voor een schoolproject toen ik 13 was. 

Hoogtepunten uit 1 jaar natuurdagboek

April 2019 t/m april 2020

Wil je nog meer uit mijn natuurdagboek zien, bekijk dan ook mijn andere blog artikelen en/ of volg me via facebook of instagram!

Mijn nieuwe natuurdagboek ligt alweer klaar om gevuld te worden. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.