Home » Blog » Ze ziet ze vliegen

Ze ziet ze vliegen

Gepubliceerd op 31 december 2019 om 10:00

In de winter steekt mijn liefde voor vogels kijken altijd weer de kop op. In de natuur is er dan  minder te zien aan bloemen, planten, insecten, (nacht) vlinders en reptielen en amfibieën. Bovendien zijn de bomen kaal en kan ik de daardoor de vogels wat makkelijker vinden. Ook vind ik de wintergasten en de vogels die door ons land heen trekken  altijd weer leuk om te spotten. Soms kom zie je ineens een verrassende soort. 

Zo had ik  half december in een week 2 van zulke verrassende waarnemingen! 

Op de Merskenheide zag ik een klapekster op jacht.  Dat was wel een cadeautje want ik had deze soort al jaren niet meer gezien. Bovendien liet hij zich heel goed zien waardoor ik zijn opmerkelijk vlieggedrag goed kon observeren (zie tekening hieronder).  De klapekster is in Nederland een wintergast. 

 

Een dag later wordt ik tijdens de lunch opnieuw verrast. Dit keer is het een grote gele kwikstaart die bij ons op het terras bij de voedertafel neerstrijkt. Dit is een vogel die normaal gesproken bij stromend water leeft.  Hij vliegt ook snel weer verder opzoek naar lekkerder voedsel! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.