Ik ben Mirja Brandorff, ik ben kunstenaar, illustrator, natuurgids en auteur (van het boek natuurjournalen en natuureducatie materiaal voor basisscholen).

 

Al zo lang ik mij herinner ben ik geïnteresseerd in alles wat groeit bloeit, vliegt en kruipt. Vanaf ongeveer mijn achtste jaar neem ik mijn schetsboek mee op mijn struintochten om alles wat ik zie te vast leggen. Er is zoveel te beleven, ontdekken en te verwonderen in de natuur!

En nog steeds ben ik het allerliefste buiten aan het struinen in de Friese natuur. Van deze kleine avonturen en ontdekkingen maak ik illustraties en verhaaltjes in mijn natuurdagboek (natuurjournal).


Door het proces van tekenen en schilderen moet ik heel goed observeren en juist daardoor zie ik steeds weer nieuwe dingen. Elke pagina in mijn natuurjournal is een nieuwe ontdekkingsreis vol verwondering.

Ik heb inmiddels diverse teken- en schildercursussen gevolgd. In 2020 volgde ik een cursus botanisch tekenen en vogels tekenen bij kunst academie Friesland. Ook heb ik een cursus natuurhistorisch illustreren voltooid. 

Mijn stijl is sfeervol, met veel gevoel detail en oog voor compositie. De kleine gebeurtenissen in de natuur om mij heen inspireren en verwonderen mij elke dag opnieuw! 

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens kijken bij mijn aquarellen en prints van natuurillustraties .