Werk in opdracht

 

Met veel plezier ga ik voor je aan de slag om iets moois creëren.  Ik ben benieuwd naar je ideeën/wensen en  hoe ik jou daarbij kan helpen. Neem gerust contact met me op voor het bespreken van ideeën en mogelijkheden!

 

Een aantal mogelijkheden zijn

 

  •  Natuur educatie: Ik schrijf en illustreer educatiemateriaal voor kinderen over de natuur. Door mijn werk als natuurgids voor basisscholen heb ik veel ervaring met kinderen en hun leefwereld. In mijn illustraties en teksten breng ik op sfeervolle wijze mijn passie en verwondering voor de natuur over op kinderen. Kinderen zijn van nature vaak heel onderzoekend en nieuwsgierig van aard, dat probeer ik te stimuleren. 
  • Een illustratie of schilderij van jouw favoriete dier, plant of boom in aquarel en/of fineliners. 
  • Een persoonlijke natuur journalpagina over een natuuronderwerp dier, plant of natuurgebied. 
  • .......Heb jij andere vragen/wensen en spreekt mijn stijl je aan, neem dan gerust contact met me op.

 

Voorbeelden van uitgevoerde opdrachten 

 

Boek natuur journalen i.s.m uitgeverij MUS. Geschreven en geïllustreerd door mij verschenen in mei 2022.  Verkrijgbaar in alle grote boekhandels en in mijn eigen webshop: Boek "Natuur journalen"

Paddenstoelenleskist voor NMW de Klyster (september 2022) 

Merelweetjes voor basisschoolkinderen in opdracht van NME de Klyster 

Lespakket  buitenlesdag 2022

Mijn outdoor lente speurkaart is onderdeel geworden van de buitenlesbundel van de nationale buitenlesdag 2022. Deze bundel is naar alle deelnemende basisscholen in Noord-Oost Friesland gegaan. Ik ben er super trots op dat ik op deze manier een bijdrage lever aan het buiten ontdekken, leren en bewegen van kinderen op de basisschool. 

Leskist voor Natuur educatie  "underweizzz" 

Deze leskist bevat lesmateriaal over het maken van een herbarium van planten en bloemen uit de eigen omgeving van kinderen van groep 7 en 8. Planten en bloemen die ze Underweiz (onderweg) tegenkomen. 

De kist is beschilderd met acrylverf. 

Leskist voor natuureducatie "Kerkuil en braakbal" 

Het beschilderen van leskisten voor NME de Klyster in Damwoude. (Een natuur en milieu educatie centrum.) De leskisten bevatten lesmateriaal voor schoolklassen, deze worden uitgeleend aan scholen door de Klyster. De meester of juf kan er samen met de kinderen mee aan de slag. 

De bedoeling is dat de buitenkant van de kist de kinderen nieuwsgierig maakt, doet verwonderen en uitnodigt tot verder onderzoek. De kisten zijn beschilderd met acrylverf. 

Wat heb ik genoten van het maken van deze kisten en tijdens het proces ook zelf veel geleerd over slakken! 

Onderstaande leskisten gaan over uilen/ braakballen. 

 

In deze leskist heb ik een aantal sterrenbeelden verstopt. Kan jij ze herkennen? 

Leskist voor Natuureducatie "Huisjesslakken"

Voor Natuur en milieu educatiecentrum de Klyster in Damwoude. 

Vogeldrieluik op karton 

De 3 kleinste vogeltjes Nederland op karton gemaakt met zwarte fineliner en witte pen op karton.  Staartmezen, winterkoninkje en goudhaantje. 

 

Mini cursus en artikel over nature journaling 

Voor "Alice goes wild", een platform voor avontuurlijke vrouwen schreef en illustreerde ik een artikel en minicursus over nature journaling. 

 

Het resultaat van een feestelijke Putter opdracht!