Home » Blog » Het camping natuurdagboek deel 2

Het camping natuurdagboek deel 2

Gepubliceerd op 18 augustus 2020 om 10:11

Het tweede deel van mijn camping natuurdagboek. Op deze pagina's staan een aantal bijzondere insecten zoals de doodgraver en de rupsen van 2 verschillende nachtvlinders. Wist je dat de doodgraver voor zijn nageslacht zorgt? Dit is heel bijzonder gedrag voor insecten. Het vrouwtje van de doodgraver verteerd het voedsel voor en geeft het dan aan de larven.  Ook communiceert ze met haar jongen door te tjirpen, bijzonder toch! 

De kanovijver is een hele mooi verstilde plek op de camping. Je kunt er kanoën in een van de boten die er klaarliggen. Het water is helemaal omzoomd door bomen en andere planten. Je waant je even heel ver weg van de rest van de wereld. Het lijkt wel een gematigd oerwoud! Als ik ga kanoën met mijn oudste zoon, zien we een felgroene kikker door het water zwemmen. Het is zo 'n mooi gezicht, we zijn er even stil van! 

De bruine metaal vlinder is een vlinder die niet zo vaak gezien wordt. Ik zag dit stel op het heideveldje van de camping. De mooie blauwe metaal kleuren van het vrouwtje vielen mij direct op. In de boekjes staat trouwens dat het vrouwtje groen -achtig is. Ook de gevederde antennes van het mannetje hadden dezelfde blauwe kleur.  Toch is het geen zeldzame vlinder. Deze vlinder heeft geen monddelen en hoeft dus niet op bloemen te komen om aan voedsel te komen. Deze vlinders paren en leggen eitjes en sterven daarna. 

Deze tak met korstmos lag achter de tent. Te mooi om niet te schilderen! De onderstaande honingraat namen onze campingburen mee voor de kinderen, wat een bijzonder leuke vondst. Deze honingraat van wilde bijen is waarschijnlijk opgegraven door een das die opzoek was naar wat lekkers! Ik ben benieuwd of hij dat ook heeft moeten bekopen met steken in zijn snuit!. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.