Natuurjournalen is vertragen en verbinden

Gepubliceerd op 12 november 2022 om 10:19

Natuurjournalen is voor mij verbinding maken met de natuur om mij heen en met mezelf. Voelen dat ik onderdeel ben van de  aarde onder mij en alles wat erop leeft. 

 

Bij natuurjournalen gaat het niet om de mooie tekening maar om de diepgaande observatie en aandacht die ontstaan door het tekenen. Het werkt vertragend en verstillend. 

En dan gebeurt er iets: Je merkt dingen op die je nog nooit eerder waren opgevallen ook al loop je er misschien iedere dag langs. Je gaat vragen stellen bij iets dat je eerder misschien wel heel vanzelfsprekend vond omdat je er nooit echt bij stil stond.  Natuurjournalen prikkelt je nieuwsgierigheid en je ontdekkingslust en daarvoor hoef je geen wetenschapper te zijn.  Je voelt verwondering of misschien wel een diepe dankbaarheid voor wat er om je heen groeit en bloeit.

 

De natuur zit vol wonderlijke kleine en grote mysterieen die erop wachten om ontdekt te worden! 

Wil jij ook leren natuur journalen? Tijdens de donkere en gure dagen in de wintermaanden nemen we buiten mee naar binnen, we gaan natuurjournalen aan mijn keukentafel. 

Ik heb onderwerpen uitgekozen die passen bij het seizoen en daarbinnen gaan we een aantal technieken verder uitwerken. Klik voor verdere informatie op de onderstaande link. 

 

Winter workshop aan de keukentafel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.