januari sterren

Gepubliceerd op 30 januari 2020 om 11:55

De sterren verschijnen

eerst een voor een

Dan fonkelen er duizenden en telt ze geen

en telt ze geen 

Dit is een kampvuur liedje  uit mijn basisschooltijd. We zongen dit tijdens schoolkampen als we bij het kampvuur zaten en de eerste sterren verschenen. Ik vond het altijd een magisch moment: met z'n alleen een canon zingen bij het vuur, onder de blote hemel! 

Ik vind het nog steeds  prachtig om naar de sterren te kijken, en lange winternachten hebben daarbij zo hun voordeel. Er is genoeg tijd om sterren te kijken. En zeker omdat ik een ochtendmens ben heeft het voor mij als voordeel dat ik niet extra lang moet opblijven om van een sterrennacht te kunnen genieten.  Ik kan zelfs samen met mijn kinderen sterren kijken en ze  op een pedagogisch verantwoord tijdstip instoppen en voorlezen. Hoe mooi is dat? 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.