Herfstboom week 2

Gepubliceerd op 15 oktober 2021 om 14:17

Een update van mijn beukenboom in de herfstboom challenge. Hoe is mijn boom in een week verkleurd? Vorige week beschreef ik hoe je de prachtige kleurverandering van een boom in de herfst kunt vastleggen. Doe je ook mee ? In mijn blog van vorige week heb ik alles in eenvoudige stappen uitgelegd. Zie onderstaande link. 

 

Herfstboom challenge

 

Vandaag ben ik terug gegaan naar de grote beukenboom op een openplek in het bos. Het is een prachtige  plek die begroeit is met dopheide, struikheide en sterretjesmos. Het is een heerlijke plek om te schilderen, ik kom er helemaal tot rust en voor even bestaat er niets anders dan die openplek en ik. 

Onderweg door het bos kom ik groepjes parelstuifzwammen tegen. Ik sta even stil om ze beter te bekijken en te schetsen, ik verbaas me over de bijzondere vorm en structuur van deze paddenstoelen. 

 

 

Als ik ga zitten om de boom te bekijken valt me direct op dat de bovenkant van de kroon al helemaal geel/okerkleurig is en er zelfs al takken kaal zijn. Verder zitten er meer bruine en gele vegen in het groen en losse gele blaadjes. 

Ook merk ik op dat niet alleen de boom is veranderd ten opzichte van vorige week, maar ook de atmosfeer. De lucht is fris en vochtig van de regen die eerder op de ochtend viel. Mijn handen worden koud tijdens het schilderen. Ook aan mijn verf merk ik verschil, het blijft vochtig en vloeien, ook dit beïnvloedt mijn tekening! 

 

Terwijl ik zit te schilderen vliegt er een groep ganzen hoog over het bos, hun groep heeft iets weemoedigs. Mijn tekening is nog helemaal vochtig als ik klaar ben en kan niet in mijn tas. Een wandelaar kijkt me verwonderd aan. Onderweg naar huis kom ik  laaghangende beukentakken tegen met mooie gele bladeren en een groen varenblad. Ik neem ze mee naar huis, daar mogen ze op mijn seizoenstafel staan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Hilda
3 jaar geleden

een mooi weergegeven herfstsfeer, geschilderd, gefotgrafeerd en beschreven. Even stilstaan en genieten van zoveel moois:)

Mirja Brandorff
3 jaar geleden

Dankjewel voor de mooie reactie!