Lente speuren

Gepubliceerd op 11 maart 2022 om 18:17

Oh wat is het toch mooi weer buiten en de natuur om ons heen ontwaakt elke dag een beetje meer. De eerste vlinders vliegen en er zijn steeds meer bloeiende planten en struiken. Tegen de strakblauwe lucht steken de witte delicate sleedoornbloesems prachtig af.  

Ga eens lekker naar buiten met je kinderen, kleinkinderen, vrienden, geliefde of gewoon alleen.  Opzoek naar de eerste tekenen van lente om je heen.

 Ik heb een Outdoor lente speurtocht gemaakt die je kunt gebruiken om buiten gericht opzoek te gaan en stil te staan bij de lente. De kaart is voor iedereen van 2-99

 

  • Voor jonge kinderen is het natuurlijk gewoon al heel erg leuk om alles te zoeken wat erop de kaart staat. Tip: laat kinderen eens onder afgevallen tak of boomstronk kijken.
  • Bij oudere kinderen kun je wat vragen gaan stellen, zoals: weet jij welke soort vlinder dit is?
  • Maar ook voor volwassenen is het leuk om te gaan speuren. En de uitdaging is dan juist om even stil te staan bij dat wat je waarneemt. Laat het eens op je inwerken: geniet en ontdek. Kijk je weleens naar de lucht? Naar de wolken? Is het je weleens opgevallen dat een blauwe lucht niet overal even blauw is? Of het geluid van een zingende vogel. Weet jij wie er zingt en waarom?
  • Sta ook eens stil bij welke gevoel de natuur je geeft: een vliegende vlinder, narcissen in de berm of een koerende duif.

 

 

 

 

 

Het kan bij niet anders dan dat het positieve gevoelens geeft. Ik denk dat het juist in deze tijd, met vreselijke nieuwsberichten en veel gevoelens van angst, onzekerheid en machteloosheid, de natuur een plek is om even op andere gedachten te komen, om vreugde en speelsheid te voelen en ons te laten voeden door de energie van de lente.

De Outdoor lente speurkaart een cadeautje van mij voor jou, om de lente te vieren en positieve gevoelens meer ruimte te geven. Hij is vrij downloadbaar voor individueel gebruik.

 Wil je mijn outdoor speurkaart gebruiken voor andere doeleinden (commercieel gebruik/ voor groepen), neem dan even contact met me op.

 

Heb jij de outdoor lentespeurtocht gebruikt, deel dan vooral je ervaring met me. Ik ben heel benieuwd wat naar jullie ervaringen!

 

Outdoor Speurtocht
PDF – 4,8 MB 313 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Theo
2 jaar geleden

Wat een leuk idee Mirja. En simpel uit te voeren. Hopelijk inspireert het veel mensen om, vooral met deze mooie voorjaarsdagen, met hun (klein)kinderen op speurtocht te gaan.