Beknopt

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 11:40

In de knoppen van de winter zit de lente al verpakt! Heb jij weleens naar de takken van bomen in de winter gekeken? Je kunt bomen herkennen aan de knoppen en als je erop gaat letten is er zoveel te zien en ontdekken aan takken met knoppen. De getekende knoppen hebben allemaal verrassende kleuren. Vooral de knoppen van de zwarte els zijn opvallend paars. Je kunt in de winter zelfs een wat paarse gloed in de takken van elzen zien.

Ik vind knoppen sowieso bijzonder, het zijn net ingepakte cadeautjes.  In die knop zitten de blaadjes helemaal opgevouwen en als het warmer wordt, zwelt de knop langzaam op en ontvouwen zich uiteindelijk de bladeren. En dat alles is in de winter al helemaal voorbereid. 

Ook bij Mirja Nature Art zijn er een aantal leuke ontwikkelingen die op het punt staan om zich te ontvouwen! Super leuk en spannend is dat. Binnenkort gaat mijn webshop open met kaarten, art-prints en originele kunst. Met o.a het bovenstaande wilgenroosje en een hele serie andere veldbloemen. Ik krijg al helemaal zin het voorjaar. 

Daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen van nature journal workshops. Binnenkort meer hierover! 

Mensen die mij kennen weten dat ik enorm kan geniet van vogelzang.

Ik vind het heerlijk om in het voorjaar te merken dat de eerste vroege vogels weer beginnen te zingen.

En steeds komt er weer een nieuwe zanger bij, tot het halverwege de lente bijna niet meer bij te houden is!

En een van de meest mysterieuze vogelgeluiden, is die van de bosuil. We horen er meerdere het einde van een wandeling in het diepe schemeren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Gunter Brandorff
2 jaar geleden

Wat mooi weer!!!

Mirja Brandorff
2 jaar geleden

Dankjewel!