januari

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 10:28

Uit mijn natuurjournal van januari. 

Workshop Veren tekenen

 

Tijdens de vogeldag bij kinderboerderij de Naturij in Drachten op 28 januari, heb ik een tekenactiviteit met het thema vogels bedacht voor kinderen. 

 

Ik had diverse veren meegenomen die kinderen mochten bestuderen, voelen, ontdekken en natekenen op kraft -papier. 

Ik liet ze eerst goed naar de basisvormen van de veren kijken en die mochten ze daarna natekenen met een fineliner. De kleuren van de veren konden worden gemaakt met potlood of pastel krijt. Dat levert op het kraft papier hele mooie resultaten op en enthousiaste kinderen. 

Het valt me iedere keer weer op hoe geconcentreerd kinderen bezig gaan met natuurjournalen. Sommige kinderen gaan er helemaal in op en vergeten alles om hen heen. En dat was op die dag heel knap want het was ontzettend druk! . 

Wintergroenten

"Vandaag is er eindelijk weer een blauwe lucht en de zon. Het is wel fris, lekker fris. Tijdens mijn wandeling zie ik allemaal mooie grillige wintergroenten staan in de tuinen. Het is fijn om hier te lopen: het is rustig, vredig en aards.

Ook zijn er veel vogels zoals koolmezen, koperwieken, kramsvogels, staartmezen en pimpelmezen.

Er cirkelt een buizerd boven de tuinen in de blauwe lucht. De wind is ondertussen snijdend en mijn vingertoppen gaan pijn doen.

Thuis komt er wel weer kleur op. Voor nu ben ik weer geïnspireerd en fris"

De yoga specht

Tijdens de yogales van Silke van Dyn Wei, (Beetsterzwaag) zag Silke ineens groene specht, terwijl ze een van de ' krijgerposes' voordeed aan ons. Ik wist niet hoe snel ik de 'krijgerstand' weer uit moest... Samen hebben we genoten van de groene specht vlakbij het grote raam. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.