De zon en de maan boven Wijnjeterp

Gepubliceerd op 27 februari 2023 om 08:31

Op een doordeweekse ochtend ga ik naar buiten, vlak voor zonsopgang. De volle maan staat aan de hemel en het landschap  heeft onderkoelde tinten paars en blauw met een zilveren glans door het maanlicht.

 

Het duurt niet lang en de zon komt op, het is alsof het bevroren weiland ineens verandert in een warm bad, aangeraakt door de rood oranje stralen van de zon.  

 

De zon en de maan samen aan de hemel, de sfeer van het landschap. Ik wil het vastleggen of het nu vriest of niet.

Ik heb een video gemaakt van dit proces zodat je kan zien hoe deze natuurjournal pagina tot stand is gekomen.  De video is tot een leuk geheel gemaakt  door mijn vriend Antoine van der Heijden. 

 

Echt comfortabel is het niet altijd, maar buiten tekenen en schilderen vind ik het mooiste wat er is. Zelfs in de winter. 

Inmiddels heb ik ook alweer op zonnige dagen op beschutte plekjes buiten zitten werken zonder koude handen. En dat is het heerlijke van de lente en de zomer! 

Mijn workshop programma voor de lente en de zomer staat sinds vrijdag online. Ben jij geinteresseerd in natuurjournalen, natuurtekenen of aquarelleren. Neem dan zeker eens een kijkje want er staat vast een leuke workshop tussen. 

 

In januari maakte ik ook een natuurjournal video in dit blogbericht:  Natuurjournalen in het bos

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.