6 Tips voor snelle vogelschetsen

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 16:11

De nationale tuinvogeltelling van Vogel bescherming Nederland  is dit jaar op 26, 27 en 28 januari. Daarom heb ik 6 tips voor jullie om de tuinvogels niet alleen te tellen maar ook te schetsen!

 

Want vogels schetsen is erg leuk om te doen, je leert de vogels extra goed kennen!

Maar omdat het beste een uitdaging kan zijn om bewegende vogels te schetsen en ze zich niet altijd van hun beste kant laten zien, deel ik deze tips met je.

 

De tips staan in de diashow hieronder. 

Veel plezier ermee!

 

 6 tips voor snelle vogelschetsen

 

1. Leg je schetsboek en potlood klaar bij het raam, in de auto of in je tas... En schets zo vaak mogelijk!

 

2. Begin met 2 ovalen voor het lijf en de kop.

 

3. Kijk naar de plaats van de snavel, vleugel(S) en staart. Zet strepen in je ovalen. De belangrijkste informatie heb je nu!

 

4. Schets verschillende houdingen, switch als de vogel beweegt. Je werkt aan meerdere schetsen tegelijk.

 

5. Schets alleen wat je ziet. Zie je bijvoorbeeld geen ogen omdat de vogel te ver weg is. Schets ze niet. Denk en kijk in kleurvlakken en leg die vast i.p.v. de kleine details.

 

6. Oefen deze tips met vogels in een vogelgids. Geef jezelf max 5 min. per schets.


Meer natuurjournalen 

Wil je graag meer leren over natuurjournalen en natuurtekenen en schilderen? Neem dan eens een kijkje bij de praktische en laagdrempelige workshops/cursussen waarin je aan de slag gaat met natuurjournalen en natuurschetsen.

Je leert verschillende schets- en observatietechnieken, je gaat aan de slag teken- en schildermaterialen die handig zijn om mee naar buiten te nemen. De workshops vinden zowel buiten als binnen plaats. 


Daarnaast vind je in mijn boek natuurjournalen  veel inspiratie en voorbeelden uit mijn eigen natuurjournal. Bovendien neem ik je in het boek mee door de seizoenen heen met behulp van observatie- en tekentips. Er is ruimte in het boek om zelf aan de slag te gaan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.