Een tuinfeest

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 15:58

Het is èèn groot feest in onze tuin en dat al een paar weken lang. En nee, dit is geen standaard tuinfeest met menselijk bezoek en veel gezelligheid, eigenlijk is het al weken erg stil rondom ons huis.  Maar wat is er dan feestelijk aan zul je je wel afvragen?  Nou, een heleboel: Er is mooie versiering in vrolijke kleuren,  veel te eten,  er is muziek en er  wordt zelfs gedanst! De niet menselijke bewoners en bezoekers zijn bijzonder uitbundig gestemd en doen hun best zichzelf zo mooi mogelijk te laten zien of horen. Welkom op het feest van de lente! 

Het lijkt wel alsof ik dit jaar de lente hyper intensief beleef, nog intenser dan andere jaren.  We zijn natuurlijk door de omstandigheden aan ons huis gebonden en door het mooi weer zijn we na het (school)werk vooral veel in onze tuin. 

 

Daardoor zie ik veel meer dan anders. Samen met mijn jongste zoon heb ik al diverse vogelnesten ontdekt. O.a dat van 2 spreeuwen die een nest hebben in een holte in onze oude perenboom, we konden ze volgen vanuit het keukenraam toen ze het nestmateriaal aan het zoeken waren. Ze kozen vooral de oude halfvergane herfstbladeren uit voor hun nestje! Een week later vond ik nog een spreeuwennest. Deze zit onder de nok van het bakhuisje. Het mannetje zit vaak opzichtig te zingen en te roepen bovenop het kleine huisje terwijl hij driftig klappert met zijn vleugels.  Vandaag nog vond ik onder onze carport een merel nestje, het vrouwtje dat zit te broeden hield me nauwlettend in de gaten.  Van sinterklaas had ik een aantal mezenkastjes gekregen. Ze zijn , m.u.v van 1 kastje, ook allemaal bewoond! 

 

Dan zijn er nog de fruitbomen die allemaal op hun eigen tijd bloeien. Eerst bloeit de pruimenboom, gevolgd door een van de kersenbomen, dan komen de oude en de jonge perenboom, de tweede kersenboom en ten slotte de 2 appelbomen. De bloeiende fruitbomen vind ik elk jaar weer een feest.  Er zitten zoveel bijen in de bloemen dat je het onder de boom hoort zoemen en gonzen. Het speeltoestel van de kinderen staat half onder een van de kersenbomen, daar ben ik in geklommen en heb daar onderstaande pagina geschilderd.  Ik kon daardoor nog dichter bij de bloemen zijn en  omringd door de kersenbloesem en door het schilderen vergat ik zelfs mijn hoogtevrees! 

Ik ben erg dankbaar dat we een tuin hebben en de ruimte om ons huis. Voor mensen die in de stad wonen op een kleine flat met een heel gezin lijkt  me deze situatie een bijzonder moeilijke uitdaging. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.