Eilandjes van rust

Gepubliceerd op 18 januari 2022 om 11:14

 

Onverwacht brak er voor mij in december een hele drukke periode aan. Naast de opdrachten die al gepland stonden om te worden afgerond kwam er ineens een gigantische drukte in mijn privé leven bij . In   korte tijd moest er ineens van alles gebeuren, niets kon er worden uitgesteld. Het was behoorlijk overweldigend. 

 

In deze periode heb ik ondanks alles, geprobeerd om mij bewust te blijven van de natuur om mij heen, om steeds weer even een moment van aandacht te creëren. Deze kleine momenten van verbinding  met de natuur  zorgden ervoor dat ik even tot rust kwam en verbinding maakte met mijzelf. 

De tekeningen en aantekeningen die ik heb gemaakt hebben vaak niet meer dan 5- 10 min. de tijd gekost Maar het effect ervan: het moment van aandacht en stilte was heilzaam en werkte veel langer door! 

De momenten met mijn natuurdagboek werden kleine eilandjes van rust.

 

Onderweg in de auto zie ik bijzonnen. Het is een prachtig gezicht. Thuis neem ik even de tijd om dit uit mijn geheugen vast te leggen en er iets over op te zoeken.  

De Klimop is een van de laatste inheemse planten die bloeien. Ik wilde dit graag vastleggen maar ik ben niet verder gekomen dan een schets. 

Ik had me voorgenomen om even stil te staan bij de winterzonnewende, dat de donkerste periode eindigt en het licht weer langzaam toeneemt. Het was die dag zo chaotisch en druk dat ik dit bijna had overgeslagen omdat ik dacht er geen tijd voor te hebben. Gelukkig herinnerde mijn vriend me eraan hoe belangrijk het is om even stil te staan en aandacht te hebben!

Een hele korte ochtendwandeling en een paar potloden mee, leveren een mooi moment van aandacht op voor het prachtige ochtendlicht. 

Het maken van een kleurenpalet is al voldoende voor een moment van aandacht, verstilling en bewustzijn. 

Kleine schetsen die me uit mijn hoofd halen en doen genieten van het kleine!

Vaak helpt de natuur mij om woorden te geven aan gevoelens. Wat ik waarneem in de natuur staat symbool voor iets dat zich binnen in mij afspeelt.

Eksters in mijn voortuin: Geschilderd met een kop koffie in de ene hand en een waterkwast in de andere hand. 

Een herinnering aan een mooi wandeling op 2e kerstdag. Ik schilderde dit thuis nadat ik buiten totaal verkleumd was. 

Reactie plaatsen

Reacties

Hilda Brandorff-Hospers
2 jaar geleden

Uit je blog blijkt hoe belangrijk het is even stil te staan en even tot jezelf te komen. Fijn dat je dit kunt tekenen en beschrijven, een hart onder de riem voor ons allen:)